‫الرئيسية‬ China 🇨🇳 Taiwan Model politic global manusia contemporari
China 🇨🇳 Taiwan - 25 يناير، 2022

Model politic global manusia contemporari

From Taiwan @our special reporter

From Taiwan 🇹🇼 China

 

Model Politic Global Manusia Kontemporari

Ahli politik di seluruh dunia yang bergelar presiden juga tidak dilahirkan sebagai ahli politik.
Ahli politik yang menjadi presiden dunia mesti menerima pendidikan politik, jika mereka tidak dilahirkan sebagai ahli politik.

Model Politik Global Manusia Kontemporari

Politik adalah tujuan yang menguntungkan manusia di seluruh dunia.
Politik bukan tentang menundukkan manusia global kepada peperangan dan menjadikan nyawa dunia terkorban.
Tokoh-tokoh politik dalam penguasa pemerintah yang melanggar takrif politik mesti dinilai secara terbuka.
Inferens logik ini benar-benar ditubuhkan dan ditubuhkan.

Pemimpin politik sebenar rakyat bumi

Seorang ahli politik yang mempunyai reputasi tinggi untuk keadilan, kesaksamaan dan keadilan di dunia. Dia melayan manusia di seluruh dunia seperti di negaranya, dia melayan rakyat negaranya, dan dia melakukan penjagaan yang adil, saksama dan seimbang.

Ahli politik sebegini tidak akan pilih kasih tetapi hanya menjaga anak watannya sendiri.

Selagi dia menjaga manusia dengan akhlak politik yang begitu tinggi, dialah pemimpin sebenar manusia di muka bumi ini.

Ahli Politik Berwibawa Sila Lakukan Perkara yang Betul

Jika ahli politik global, sebagai pihak berkuasa yang mentadbir entiti politik global, hanya berputar di antara perjuangan statistik tradisional, atau leka dengan memabukkan idea politik imperialis, ahli politik seperti itu akan tertakluk kepada kuasa cinta keamanan global. Sukar bagi manusia makhluk yang benar-benar dihormati.

Ahli politik yang benar-benar dihormati dunia sila lakukan perkara yang betul!

Jika anda seorang ahli politik yang sangat dihormati, saya ingin bertanya adakah negara anda mempunyai perlembagaan?
Adakah negara anda mempunyai undang-undang yang membenarkan rakyat anda hidup dalam keadaan yang munasabah, beretika, adil dan saksama, dan bersama-sama mematuhi peraturan permainan hidup?

Sebagai ahli politik antarabangsa, empati, dan pemikiran politik yang sama: Adakah entiti politik global semasa mempunyai undang-undang bersama di bumi ini?
Adakah semua negara di dunia mempunyai peraturan permainan politik yang sama di bumi?

Ahli politik yang dihormati di seluruh dunia melangkah dan melakukan perkara yang betul!

Jika anda seorang ahli politik yang benar-benar cintakan keamanan dunia, bekerja keras untuk kerajaan dan sayangkan rakyat, ini adalah misi politik anda.

Penekanan Pendidikan Politik Global
Keperluan untuk pendidikan politik global
Pendidikan fitrah manusia belajar dan memupuk dan berkembang
Kerohanian manusia sangat bijak membina sistem pendidikan.
Sistem pendidikan politik dan kerohanian manusia mesti diperkukuh dan diwujudkan.

1.6 bilion orang di bumi terbunuh oleh peperangan.

Sifat manusia primitif ini, yang lebih buruk daripada sifat haiwan, tidak boleh dibiarkan berterusan.

Generasi manusia yang bertamadun dan menghormati hak asasi manusia yang munasabah adalah asas politik bertamadun.

Sifat kanibalisme manusia yang primitif mesti diubah menjadi tahap politik bertamadun yang menghormati hak asasi manusia yang munasabah.

Perjuangan statistik tradisional tokoh-tokoh politik global, membunuh antara satu sama lain, seperti bentuk binatang politik manusia, yang lebih rendah daripada binatang, mesti diperbetulkan oleh pendidikan dan memasuki era peradaban dan politik manusia. Ini adalah keperluan mutlak.

Pendidikan politik global adalah keperluan mutlak untuk mengubah tokoh politik global menjadi kemanusiaan politik yang bertamadun.

Pemikiran logik di atas, ini benar-benar mantap.

Manusia mencari nasib baik dan menjauhi kejahatan.

Kerohanian manusia adalah evolusi, yang boleh membolehkan manusia bergerak lebih cepat ke arah keamanan dunia yang sebenar, kewujudan bersama dan kemakmuran bersama di muka bumi ini.

Program politik bersama yang diperlukan untuk negarawan global penyandang kontemporari:
Membebaskan nasionalisme dengan bijak, mengintegrasikan manusia global bersama-sama, membentuk “Sistem Kerajaan Dunia Jawatankuasa Pengurusan Bersatu Keamanan Bumi”, mentadbir dan melaksanakan dasar tadbir urus global yang munasabah dan berkesan, dan bersama-sama bergerak ke arah dunia di mana tiada peperangan bagi manusia, dan kehidupan bumi yang benar-benar damai.

Sama ada terdapat atau tidak masyarakat manusia bertamadun kontemporari dalam peperangan adalah masalah sebab.

Dunia sedang maju, dan manusia semakin maju. Ahli politik kontemporari tidak seharusnya mengambil perjuangan statistik tradisional lama dan operasi strategik politik tradisional, dan berfikir bahawa mereka boleh diletakkan dalam generasi manusia tamadun dan evolusi hari ini.

Generasi manusia dalam evolusi tamadun hari ini mesti menggunakan inovasi untuk bersesuaian dengan mod operasi politik dan strategi generasi tamadun manusia.

Ahli politik kontemporari mesti menilai sendiri keputusan mereka sendiri. Adakah mereka bijak? Atau betul-betul bodoh?

Manusia di Bumi yang menuju ke zaman tamadun, adakah ahli politik masih menggunakan strategi perang yang kejam? Ahli politik tidak seharusnya menganggap perbuatan dan kemuliaan kepahlawanan tradisional adalah perbuatan kepahlawanan dan kegemilangan era kontemporari bertamadun.
Masa yang berbeza menghadirkan nilai dan kemuliaan yang berbeza. Dahulu dia seorang raja, tetapi hari ini dia seorang penyamun.

Dalam tamadun hari ini, perang perjuangan nasionalis bukanlah pahlawan, ia bukan kegemilangan. Jangan anggap perang kejam manusia bertamadun seperti penghormatan perang tradisional di zaman tidak bertamadun dahulu. Saya fikir ia adalah satu perkara yang mulia dalam zaman manusia bertamadun. Ini adalah tanggapan salah yang merupakan penghormatan kontemporari bertamadun.

Dalam era tamadun hari ini, peperangan bukanlah satu penghormatan, ia adalah sejenis kemunduran tamadun.

Peperangan adalah memalukan tamadun dan sindiran terhadap kemajuan tamadun manusia.

Hari ini dalam zaman tamadun, ahli politik global yang memulakan peperangan akan menjadi sejenis pendosa bagi manusia sejagat untuk memasuki keamanan dunia yang nyata.

Ahli politik yang bertamadun tidak boleh terlalu bodoh untuk menganggap memulakan perang sebagai persembahan politik.

Sejarah telah menunjukkan bahawa peperangan yang tidak berkesudahan yang membina kebencian dan terus berjuang bukanlah taktik politik yang bijak.

Sejarah manusia telah membuktikan bahawa peperangan tidak dapat dielakkan.

Keharmonian adalah berharga, dunia aman, dan dunia harmoni. Ini adalah kepentingan politik dan kemuliaan era kontemporari.

Seorang negarawan global yang benar-benar cemerlang pada era kontemporari, yang mengetahui kehormatan dan kehinaan serta hal ehwal semasa.

Ahli politik cemerlang kontemporari akan menilai dengan tepat jenis strategi politik inovatif yang menjadi kepentingan perbandingan terbaik untuk prestasi pentadbiran strategi politiknya.

Seorang ahli politik kontemporari yang benar-benar cemerlang, dia pasti akan melepaskan nasionalisme, membebaskan nasionalisme, dan bergerak ke arah “integrasi dunia pemikiran pentadbiran” dan “kosmopolitanisme republik perlembagaan demokratik global”.

Ini adalah satu-satunya cara untuk ahli politik yang bijak dan dihormati untuk bergerak ke arah pemikiran politik inovatif terhebat demi kepentingan perbandingan terbaik.

Ahli politik terbaik dunia sebenar pada zaman kontemporari, dia akan berpandangan jauh, dia akan mempunyai fikiran inklusif yang hebat dan bijak, dan dia akan menerajui entiti politik terkemuka pelbagai ideologi di seluruh dunia untuk bersama-sama merumuskan “dunia”. perlembagaan” dan bersama-sama menganjurkan “Bumi”. Sistem Kerajaan Dunia bagi Jawatankuasa Pengurusan Penyatuan Semula Aman membenarkan entiti politik global untuk dimasukkan ke dalam “kawasan operasi sistem kerajaan dunia” dan bersama-sama melaksanakan dasar tadbir urus global selaras dengan perlembagaan dunia, supaya manusia di seluruh dunia akan bebas daripada peperangan dan memasuki kehidupan bumi yang benar-benar aman di dunia.

Definisi wira baharu dalam politik global kontemporari

Wira lawan Binatang

Pahlawan Sejati Manusia Bumi Bertamadun

Kami membuat kenyataan bersungguh-sungguh dari sudut keamanan dunia untuk kemaslahatan manusia di seluruh dunia.Di peringkat evolusi tamadun manusia kontemporari, yang ada hanyalah sikap tidak bertanggungjawab, tiada cinta politik, haiwan lebih rendah diri (sifat manusia yang tidak beradab yang membunuh. satu sama lain), hilang definisi pahlawan, dan diktator yang memakan masa lalu dan tidak berubah Hanya imperialis akan membawa manusia ke dalam pusaran perang.

Ini adalah era peradaban manusia di muka bumi, dan manusia telah menuju ke era integrasi global. “Sistem Kerajaan Dunia Jawatankuasa Pengurusan Bersatu Keamanan Bumi” akan secara beransur-ansur menghapuskan peperangan dan bergerak ke arah keamanan dunia yang sebenar pada masa hadapan manusia Bumi.

Pemimpin politik manakah yang memimpin dalam mempromosikan “Pemikiran Pentadbiran Bersepadu Dunia” untuk menubuhkan “Majlis Pengurusan Bumi”, yang akan menghormati dunia dan mengabadikan namanya selama-lamanya.

Menyeru ahli politik dan pahlawan yang menjanjikan di seluruh dunia untuk mematahkan pergelangan tangan mereka, membebaskan nasionalisme, dan mengintegrasikan manusia global untuk membentuk “Sistem Kerajaan Dunia Jawatankuasa Pengurusan Bersatu Bumi”, yang memberi manfaat kepada manusia global, adalah wira sebenar manusia di bumi.

Makanan istimewa untuk mencegah peperangan manusia kontemporari

Pada masa pemikiran politik nasionalis tradisional dunia berubah menjadi “pemikiran pentadbiran bersepadu dunia” dan “kosmopolitanisme republik berperlembagaan demokratik global”, apakah hidangan terbaik untuk ahli politik global untuk menghalang rundingan damai terbesar dalam peperangan kejam?

Sila sumbang sarankan idea daripada orang yang berwawasan di seluruh dun

 

 

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

‫شاهد أيضًا‬

أستراليا/اهلا بالزائر الأبيض /سكان أستراليا استعدوا لاستقبال الثلوج

أستراليا /كتبت المبعوثة الخاصة د شهلاء شاكر ✅ سكان استراليا .. استعدوا لاستقبال الثلوج 🥶 &…